Museum Rotterdam

 

collectie

De collectie van Museum Rotterdam telt meer dan honderdduizend voorwerpen van de meest uiteenlopende aard, van penningen en munten tot aan stijlkamers, van speelgoed tot aan tegels en beeldhouwwerk. Een klein deel van de gemeentelijke collectie is aan de Coolhaven te zien als aanvulling op de '40'45NU collectie.
Momenteel zijn ruim 40000 voorwerpen op deze website te vinden, dit aantal blijft de komende tijd groeien.


Op een andere website kun je door de collectie van Museum Rotterdam ’40 - ‘45 NU bladeren.

Doorzoek de collectie

 

Rotterdam in kaart

Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en BOOR vertellen het verhaal van Rotterdam, onder andere in diverse samenwerkingsprojecten. Rotterdam in Kaart, een initiatief van Museum Rotterdam, is één van deze samenwerkingen. In deze website worden verhalen, foto´s en voorwerpen gekoppeld aan locaties in Rotterdam en de directe omgeving. Bovendien wordt de historische omgeving duidelijk, door oude kaarten van de stad over het huidige Rotterdam te leggen.

website Rotterdam in Kaart

Niet alle gegevens die het museum over een voorwerp heeft, zijn openbaar; informatie over eigendom en waarde ontbreekt vanwege het vertrouwelijke karakter. Ondanks controle blijven fouten mogelijk. Aan de verstrekte gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten.

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.