Museum Rotterdam

Collectie

Portret van Agatha van Rhijn (1627-1673)

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Portret van Agatha van Rhijn (1627-1673)
beschrijving Staand rechthoekig portret van een vrouw, voorstellende Agatha van Rhijn, echtgenote van Pieter de Groot. Ten halve lijve, aanziend naar links, lichte achtergrond. Pijpenkrullen (à la Sévigné), blauwzijden japon met nauw lijfje, bolle mouwen, bootvormig decolleté, broche, parelkettingen rondom hals en bovenlijf, zwarte omslagdoek. Rechterhand raakt rechterschouder. Rechtsboven ruitvormig familiewapen (Rhijn en Cornets de Groot?).
herkomst Dit schilderij behoorde tot een reeks die circa 1760 in het bovenportaal van het huis hing van mr. Adriaen Prins (1692-1780) aan de zuidzijde van het Haringvliet te Rotterdam.
trefwoorden portret, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Keerzijde, doek: geschilderd: "Agatha van Rijn / OBt 1673" en lichte afdruk zichtbaar van verwijderde letters "Agatha van Rijn".
vervaardiger omgeving: A. Hanneman?
datering 1652 - 1660
materiaal linnen, olieverf
afmetingen (cm) doek: hg 80,3 / br 64,0 / lijst: hg 99,3 / br 83,5 / dp 6,5
associatie heraldiek, Agatha van Rijn, Rhijn, Pieter de Groot, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Haringvliet, Adriaen Prins
vorm & decoratie persoon, vrouw, sieraad, ketting, familiewapen, wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 10517-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken