Museum Rotterdam

Collectie

Portret van Pieter de Groot

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Portret van Pieter de Groot
beschrijving Staand rechthoekig portret van een man, voorstellende Mr. Pieter de Groot, advocaat. Ten halve lijve, aanziend naar rechts, lichte achtergrond. Krullend haar tot op schouders, linkerhand gestoken in wambuis met donkere panden, witte wijde hemdsmouwen, witte kraag met kant afgezet, kwastjes. Rechts afgebroken zuil. Linksboven schildvormig familiewapen (Cornets de Groot). Zwart gepolitoerde houten lijst, profielranden, binnenrand vergulde krijtgrond met reliëf.
herkomst Dit schilderij behoorde tot een reeks die circa 1760 in het bovenportaal van het huis hing van mr. Adriaen Prins (1692-1780) aan de zuidzijde van het Haringvliet te Rotterdam.
trefwoorden portret, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Keerzijde, doek: geschilderd: "Pieter de Groot / 1615-1678" en lichte afdruk zichtbaar van verwijderde letters: "Pieter de Groot 1615-1678".
vervaardiger omgeving: A. Hanneman?
datering 1652 - 1660
materiaal linnen, olieverf
afmetingen (cm) doek: hg 80,5 / br 64,0 / lijst: hg 99,3 / br 83,5 / dp 6,5
associatie heraldiek, Pieter de Groot, Agatha van Rijn, Rhijn, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Haringvliet, Adriaen Prins
vorm & decoratie persoon, man, wapen, familiewapen, kwartier, posthoorn
inventarisnr. Museum Rotterdam 10518-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken