Museum Rotterdam

Collectie

Portret van Hugo de Groot

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Portret van Hugo de Groot
beschrijving Staand rechthoekig portret van een man, voorstellende Hugo de Groot (Delft 1583 – Rostock 1645), rechtsgeleerde, pensionaris van Rotterdam. Borstbeeld, aanziend naar rechts. Sikje, snor, witte plat geplooide kraag, donker kleed, linksboven schildvormig familiewapen (Cornets de Groot). In zwart gepolitoerde, houten lijst, met profielranden.
herkomst Dit schilderij behoorde tot een reeks die circa 1760 in het bovenportaal van het huis hing van mr. Adriaen Prins (1692-1780) aan de zuidzijde van het Haringvliet te Rotterdam.
trefwoorden portret, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Keerzijde, op nieuw stuk jute geschreven: "Hugo de Groot. / 1583-1645.". Voorzijde linksboven: familiewapen.
vervaardiger kopie naar: Michiel van Mierevelt (Delft 1566 - Delft 1641)
datering 1631
materiaal linnen, olieverf
afmetingen (cm) doek: hg 70,0 / br 58,5 / lijst: hg 88,7 / br 77,5 / dp 6,5
associatie Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Haringvliet, Adriaen Prins, heraldiek, Hugo de Groot, Maria van Reygersberg, Michiel Jansz. van Mierevelt
vorm & decoratie persoon, man, wapen, familiewapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 10520-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken