Museum Rotterdam

Collectie

Portret van moeders, knechten en kinderen van het Leprooshuis in Rotterdam

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Portret van moeders, knechten en kinderen van het Leprooshuis in Rotterdam
beschrijving Liggend rechthoekig portret van moeders, knechten en kinderen van het Leprooshuis te Rotterdam. Drie vrouwen waarvan een zittend. Elf kinderen waarvan enkelen met zalfpot, lazarusklep en collectebus in de hand. Een knecht met lazarusklep, een andere knecht met een net / mand waarin collectebus aan een stok. Achter de deur rechts, gedeeltelijk zichtbaar, een klein hondje en links op de tafel een schaar en zalfpot. Aan onderzijde over volle breedte witgrijze band geschilderd van circa 10 centimeter hoog. In brede eikenhouten lijst, geprofileerd.
trefwoorden groepsportret, portret, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Bovenaan in het midden, jaartal: "Ao 1630". Op achterzijde plakkertje: "Kinderen in regenten v. Leprooshuis, P. Hoevenaar".
vervaardiger Pieter Hoevenaar (Utrecht 1595/1600 - Rotterdam na 1637)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1630
materiaal hout, olieverf
afmetingen (cm) paneel: hg 145,0 / br 234,0 / dp 2,8 / lijst: hg 177,0 / br 265,0 / dp 13,0 / 70 kg
associatie Rotterdam, Noord, Provenierswijk, Schiekade, Hoevenaer, Houvenaer, Houvenaar, Leprooshuis, Proveniershuis, gezondheidszorg
vorm & decoratie klep, bus, collecte, fauna, dier, zoogdier, hond, persoon, man, vrouw, kind, schaar, zalfpot, geneesmiddel, hoofdzeer
inventarisnr. Museum Rotterdam 10759-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken