Museum Rotterdam

Collectie

Gezicht op het Schielandshuis

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gezicht op het Schielandshuis
beschrijving Liggend formaat, olieverf op doek. In vergulde lijst, hol profiel met neo-empire decoratie in de hoeken. Gezicht op het Schielandshuis vanuit de Soetensteeg, de straat rechts is de Magere Varkenssteeg, op de achtergrond de Coolse Poort (Varkenspoortje) aan het Coolvest. Het Schielandshuis, destijds het bestuursgebouw van het hoogheemraadschap van Schieland, lag aan de rand van de stad. Op de straten en het plein zijn enkele figuren en honden te zien. In het midden duwt een vrouw een kruiwagen, bij het hek voor het Schielandshuis staat een paard met tweewielige kar. Achter het Schielandshuis is een kleine overkapping, waaronder een paard, mogelijk een travaille van een hoefsmid.
trefwoorden stadsgezicht, schilderij, beeldmateriaal
datering 1780 - 1820
materiaal linnen, olieverf, hout
afmetingen (cm) doek: hg 62,0 / br 75,0 / lijst: hg 73,5 / br 86,5 / dp 8,5
associatie stadsgezicht, topografie, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Korte Hoogstraat, Schielandshuis, iconisch gebouw, Soetensteeg, Magere Varkensteeg, Coolvest, Coolsingel
inventarisnr. Museum Rotterdam 10832-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken