Museum Rotterdam

Collectie

Gezicht op de Leuvehaven vanaf de Stokkenbrug

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gezicht op de Leuvehaven vanaf de Stokkenbrug
beschrijving Doek, rechthoekig, liggend formaat. Gezicht op de Leuvehaven tijdens een regenachtige dag, gezien vanaf de Stokkenbrug naar het noorden. Op de voorgrond de helft van de Stokkenbrug die over het water ligt dat van de Zalmhaven naar de monding van de Leuvehaven in de Maas liep. Links de Leuvehaven westzijde, met nog net zichtbaar het balkon van het kantoor van de Haven- en Loodsdienst waar binnenkomst en vertrek van schepen werden vermeld. In het verschiet, links van het midden, achtereenvolgens de koepel op de toren van de St. Dominicus of Steigerse Kerk, het klokkentorentje op het voormalige brouwerijpand De Twee Leeuwen, de Laurenstoren en rechts van het midden de toren van de Zuiderkerk. Verder rechts de bebouwing langs Leuvehaven oostzijde, een stukje Terwenakker, en de Nieuwe Leuvebrug uit 1889, die 1937 werd opgeknapt.
trefwoorden stadsgezicht, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz linksonder gesigneerd: "W. A. Knip / 1937".
vervaardiger Willem Knip (Amsterdam 1883 - Blaricum 1967)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1937
materiaal linnen, olieverf, hout
afmetingen (cm) doek: hg 101,0 / br 151,5 / lijst: hg 104,0 / br 155,0 / dp 5,0
associatie topografie, stadsgezicht, haven, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Leuvehaven, Terwenakker, Stokkenbrug, brug, oeververbinding
vorm & decoratie brug
inventarisnr. Museum Rotterdam 10924

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken