Museum Rotterdam

Collectie

Arcadisch lokaal landschap met op voorgrond boerin met mand en op achtergrond huis met twee personen en theekoepeltje (?)

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Arcadisch lokaal landschap met op voorgrond boerin met mand en op achtergrond huis met twee personen en theekoepeltje (?)
beschrijving Smal hoog doek met vol geschilderd kader. Arcadisch lokaal landschap met op voorgrond boerin met mand en op achtergrond huis met twee personen en theekoepeltje (achtzijdig gebouwtje met grote ramen en koepeldak).
herkomst Afkomstig uit een huis aan de Kerksingel te Charlois. Dit huis is in 1900 gesloopt ten behoeve van de aanleg van de Maashaven.
trefwoorden landschap, kamerbehangsel, behangsel, schilderij, beeldmateriaal
plaats vervaardiging Nederland
datering 1775 - 1800
materiaal linnen, verf, hout
afmetingen (cm) lijst: hg 205,5 / br 74,0 / dp 3,0
associatie Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Kerksingel, topografie, leven, wijsheid, les, symbool, levensloop, romantiek
inventarisnr. Museum Rotterdam 11047

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken