Museum Rotterdam

Collectie

Gezicht op de Korenbeurs aan het Steiger, met vijf wapenschilden boven de voorstelling

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gezicht op de Korenbeurs aan het Steiger, met vijf wapenschilden boven de voorstelling
beschrijving Gezicht op de Korenbeurs aan het Steiger, vanuit het noorden over het water van de Kolk naar het zuiden, naar het Westnieuwland. Achter de korenbeurs is de Kleine Draaibrug zichtbaar. Rechts boven de bomen op de achtergrond is een stuk van de koepel en de spits van de Beurs aan de Blaak zichtbaar. Op de voorgrond rechts een zakkendrager. Boven de voorstelling een draperie met gordijnkoord en vijf wapenschilden, met eronder de bijbehorende namen, van de hoofdlieden en commissarissen van het Zakkendragersgilde; van links naar rechts: Frans van Ouwerkerk, Simon Muurmans, Nico.s Gabriƫl Commissaris, I. Hendrikus Gollemans en Abraham de Wakker. In houten, zwart gelakte, profiellijst.
trefwoorden stadsgezicht, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz: op draperie "FRANS VAN OUWERKERK", "SIMON MUURMANS", "NICO's GABRIEL COMMESARIS", "I. HENDRIKUS GOLLEMANS" en "ABRAHAM DE WAKKER". Vz: rechtsonder gesigneerd en gedateerd "Pieter Tiele 1769".
vervaardiger Pieter Tiele
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1769
materiaal linnen, olieverf
afmetingen (cm) doek: hg 187,0 / br 313,5 / lijst: hg 211,5 / br 337,5 / dp 8,0
associatie heraldiek, stadsgezicht, topografie, haven, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Steiger, Westnieuwland, handel, Zakkendragersgilde, gilde, Korenbeurs, graan
vorm & decoratie beurs, beursgebouw, gebouw, familiewapen, wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 11115-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken