Museum Rotterdam

Collectie

Gezicht op Delfshaven

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Gezicht op Delfshaven
beschrijving Penschilderij: doek. Liggende rechthoek, in zwart geverfde houten lijst. Gezicht op Delfshaven. Haringbuizen en een walvisvaarder op de Maas voor Delfshaven, geschilderd na 1727, het bouwjaar van de moutmolen De Distilleerketel op de punt van het Middenhoofd. Rechts aan de Nieuwe Haven (na 1886 Achterhaven) ligt het gebouw van de V.O.C. Kamer Delft, gebouwd in 1672 en herbouwd na de brand in 1746.
trefwoorden stadsgezicht, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Rechtsonder op wrakhout gesigneerd: "R.V. Salm". Opschrift schepen: "De Roseboom", "D' Alida Margreta", "D Juffrou Haduwy", "De Har (...)" en "D Lelybos".
vervaardiger Roelof van Salm (Delfshaven 1688 - Prinsenland 1765)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam, Delfshaven
datering 1727 - 1740
materiaal verf, olieverf, linnen
afmetingen (cm) doek: hg 110,0 / br 158,0 / lijst: hg 116,0 / br 164,0 / dp 5,0
associatie stadsgezicht, riviergezicht, topografie, Maas, Maasgezicht, Rotterdam, Delfshaven, Nieuwehaven, Achterhaven, walvisvaarder, haringbuis, moutmolen, molen, distilleerketel, Middenhoofd, Verenigde Oostindische Compagnie, VOC, Delft, kolonie
vorm & decoratie penschilderij, grisaille
inventarisnr. Museum Rotterdam 11633

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken