Museum Rotterdam

Collectie

Zelfportret van Huib Luns

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zelfportret van Huib Luns
beschrijving Staand rechthoekig portret van een man, voorstellende Hubert Marie Luns op 26-jarige leeftijd, schilder, leraar Academie voor Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. Zelfportret. Afgebeeld als schilder, met baard, aanziend, met palet en penselen in de hand; op de achtergrond een wand met portretjes (miniaturen). Lijst in art nouveau-stijl, vergulde buitenrand en profiel, zwarte tussenrand met teksten.
herkomst Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen, Rotterdam.
trefwoorden zelfportret, portret, schilderij, beeldmateriaal
opschrift / merk Vz rechtsonder: gesigneerd en gedateerd: "Huib / Luns / '07". Lijst: "HUIB LUNS AETATIS 26 / HOOFDLEERAAR 1908-1918" en in de hoeken "BK A& TW" (Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen).
vervaardiger Huib Luns (Parijs 1881 - Amsterdam 1942)
datering 1907
materiaal hout, olieverf
afmetingen (cm) paneel: hg 79,5 / br 44,5 / lijst: hg 94,5 / br 59,5 / dp 5,5
associatie Rotterdam, kunstenaarsportret, Academie, kunstonderwijs, onderwijs, Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen, Cool, Coolvest, Coolsingel, Dijkzigt, G.J. de Jonghweg, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Blaak, Hubert Marie Luns, Art Nouveau
vorm & decoratie penseel, kwast, atelier, persoon, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 11673-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken