Museum Rotterdam

Collectie

Handgeschreven beknopte omschrijving van functies uitgeoefend door Daniël en Diederik van Hogendorp, en handtekening van beiden, uitgeknipt en geplakt op papier

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Handgeschreven beknopte omschrijving van functies uitgeoefend door Daniël en Diederik van Hogendorp, en handtekening van beiden, uitgeknipt en geplakt op papier
beschrijving Twee aan één zijde aan elkaar geplakte vellen papier waarop aan voorzijde van het eerste vel de omschrijving is geplakt van de functies die beiden vervulden in het openbaar. Op voorzijde van tweede vel zijn beide fragmenten met handtekening geplakt.
trefwoorden document, informatievorm
opschrift / merk "Hogendorp, Daniël van. had in 1640-1642 wegens Rotterdam zitting in het collegie van Gecomitteerde Raden van Holland, en was van 1643-1645 wegens dat gewest gecomitteerd ter vergadering der Staten Generaal, gelijk ook van het vertrek van Pieter de Groot in 1672 -Leuvehaven, Van Leeuwen Bat. Illustr. 1457, 1487 en 1488" "Hogendorp, Diederik van, was van 1731 tot 1748 Raad in de Vroedschap en meermalen Burgemeester der Stad Rotterdam en had wegens Holland sessie in de Raad van State. Bij de verandering der Regeringen in de Hollandsche steden, den jare 1748, werd hij van zijne ambten ontslagen. Hij overleed te Rotterdam den 27 1760 in den ouderdom van 63 jaren. Hij was toen mede betrokken in de zaak van Jonckh. O. Zwier van Haren. Ned. Jaarb. 1760"
datering 1800 - 1870
materiaal papier
afmetingen (cm) papier: hg 16,1 / br 20,3 / fragment met handtekening: hg 4,8 / br 6,5
associatie Rotterdam, Van Hogendorp, Diederik van Hogendorp, Daniël van Hogendorp
vorm & decoratie handtekening
inventarisnr. Museum Rotterdam 13489

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken