Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren beker van de vleermuizenclub “1866 - 1891”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren beker van de vleermuizenclub “1866 - 1891”
beschrijving Beker met vleermuis in cartouche met opschrift. Bij de jubileumbijeenkomst aangeboden aan 'den Eerevoorzitter' (Frans Ebeling).
herkomst Afkomstig van de vleermuizenclub, opgericht in 1866, door Frans Dutilh, Frans Ebeling, Willem Eek, Jan Havelaar, Ferdinand Hoogewerff en Piet Mees. Nog in het eerste jaar aangevuld met Henri Thooft, William Smith, Abraham van der Pot en Cornelis (Kees) van Stolk. Pas in 1867 kreeg het de naam 'Vleermuizenclub'.
trefwoorden herinneringsbeker, beker
opschrift / merk "1866 - 1891"
datering 1891
materiaal zilver, hout
afmetingen (cm) hg 19,0 / dm 8,2
associatie jubileum, feest, vleermuizenclub, Rotterdam, toneel, club, Frans Dutilh, Frans Ebeling, Willem Eek, Jan Havelaar, Ferdinand Hoogewerff, Piet Mees, Henri Thooft, William Smith, Abraham van der Pot, Cornelis van Stolk, Kees van Stolk
vorm & decoratie fauna, dier, zoogdier, vleermuis
inventarisnr. Museum Rotterdam 1420

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken