Museum Rotterdam

Collectie

Belastingbiljet met 20 artikelen waarin de aanslagen voor het verkopen van koffie, thee, chocolade en andere dranken vermeld zijn

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Belastingbiljet met 20 artikelen waarin de aanslagen voor het verkopen van koffie, thee, chocolade en andere dranken vermeld zijn
beschrijving Enkel blad. Bevat 20 artikelen waarin de aanslagen voor onder andere het verkopen en het 'om geld laten drinken' van koffie, thee, chocolade en andere dranken vermeld zijn. Gedateerd 8 december 1713. Wit, met rood bedrukt aan beide zijden en met de hand in zwarte inkt ingevuld.
trefwoorden belastingbiljet, biljet, document, informatievorm
opschrift / merk "Dirk van Kastijlje, Impostmeester over Schiedam, en de / Gehuchten van dien, van den Impost op de Koffy, Thee, / Chocolate, ..." Zwart stempel bovenaan: "SF/ES / 1713".
datering 1713
technieken gedrukt
materiaal papier
afmetingen (cm) hg 33,8 / br 20,8
associatie heraldiek, Schiedam, accijns, Dirk van Kastijlje, impost, belasting
vorm & decoratie wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 16076

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken