Museum Rotterdam

Collectie

Prent met afbeelding hand, met in iedere vinger een menselijke figuur getekend die een boven de vinger geschreven opdracht uitbeeld

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Prent met afbeelding hand, met in iedere vinger een menselijke figuur getekend die een boven de vinger geschreven opdracht uitbeeld
beschrijving Veelkleurige afbeelding van een hand, met in iedere vinger een menselijke figuur getekend die een boven de vinger geschreven opdracht uitbeeldt. Aan weerszijden van de hand een bloem, boven de afbeelding opschrift, eronder een citaat van Johannes Chrysostomos. Afbeelding tegen zwarte achtergrond, alle tekst in middeleeuwse spelling.
trefwoorden kerkprent, gravure, prent, beeldmateriaal
opschrift / merk Onder meer: "Daeghelyckx ondersoeck der Conscientie eermen slapen gaet", "V Ziel heb dy altyt in handen / Om salich te syn, of eeuwich te branden". Gesigneerd: "Th. van Merlen".
vervaardiger Th. van Merlen
datering 1650 - 1800
technieken gedrukt, beschilderd
materiaal papier, verf
afmetingen (cm) hg 12,7 / br 8,8
associatie herinneren, bidden, religieuze ceremonie, ceremonie, religie, Christendom
inventarisnr. Museum Rotterdam 16174

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken