Museum Rotterdam

Collectie

“Deze bril van den Raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt is van Jacobus Regenboog overgegaan op Reijer Regenboog …”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel “Deze bril van den Raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt is van Jacobus Regenboog overgegaan op Reijer Regenboog …”
beschrijving Enkel velletje, op karton geplakt, met de hand in inkt beschreven.
trefwoorden echtheidsbewijs, bewijs, document, informatievorm
opschrift / merk Voorzijde links: "Deze bril van den Raadspensionaris / Johan van Oldenbarnevelt is van / Jacobus Regenboog overgegaan op / Reijer Regenboog. / Reijer Regenboog, op 26 Februari 1814 / te Rotterdam kinderloos overleden, / heeft den bril vermaakt aan zijn / huis houdster Maria Agnes van Bockel / (Weduwe Dupont). / Van de Weduwe Dupont, die op 20 Juni / 1845 te Voorschie is overleden, was de / enige erfgenaam haar enig Kind / Jacobus Petrus Dupont, horlogema- / ker te Rotterdam en aldaar overleden / op 17 Mei 1867. / Uit de nalatenschap van Jacobus". Voorzijde rechts: "Petrus Dupont is de bril gekomen / aan Zijn Zoon, Franciscus Jacobus / Dupont. Medicijnen doctor, practiserend / te Rotterdam, / F J Dupont / Rotterdam, Augustus 1880". Achterop het karton in pen: "bewijsstuk 3 / zilveren bril / van Joan van / Oldenbarnevelt".
datering 1880
technieken handgeschreven
materiaal papier, karton
afmetingen (cm) hg 18,5 / br 23,0
associatie profaan reliek, Oldenbarnevelt, stadsbestuur, reliek, bewijzen, Rotterdam
inventarisnr. Museum Rotterdam 16219-C

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken