Museum Rotterdam

Collectie

Tekening van een dubbele groene deur met bruine randen langs de deurposten en panelen en een verguld ornament midden erboven, in tweeën gescheurd

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Tekening van een dubbele groene deur met bruine randen langs de deurposten en panelen en een verguld ornament midden erboven, in tweeën gescheurd
beschrijving Twee stukken karton die aan elkaar hebben gezeten maar in twee ongelijke delen gescheurd zijn. Aan beide stukken karton zijn kleine stukken toegevoegd om het geheel breder te maken, hierop is de groene betimmering in panelen om de deur heen te zien. In potlood zijn hier en daar maten vermeld, op de achterzijde eveneens en opschriften. Afbeelding van een dubbele deur, groen, met bruine randen langs de deurposten en panelen en een verguld ornament midden erboven.
trefwoorden tekening, beeldmateriaal
opschrift / merk "Louis XVI", "Geschenk van het Gesticht Gerrit de Koker (uit het oude gebouw) vermoedelijk 1786", "Laatste kwart van de XVIIIde Eeuw"
vervaardiger tekenaar: Anthony Hoynck van Papendrecht (Amsterdam 1864 - Rotterdam 1933)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1914 - 1928
technieken getekend
materiaal karton, krijt
afmetingen (cm) a: hg 32,5 / br 19,0 / b: hg 32,5 / br 17,0
associatie documenteren, Lodewijk XVI, Louis XVI, Louis Seize, Gerrit de Koker, gesticht, Rotterdam
inventarisnr. Museum Rotterdam 16322-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken