Museum Rotterdam

Collectie

Foto van zes mannen bij rijdende watertank van de “Vereeniging tot verschaffing van Gezuiverd Maaswater opgericht 1871”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Foto van zes mannen bij rijdende watertank van de “Vereeniging tot verschaffing van Gezuiverd Maaswater opgericht 1871”
beschrijving Grote zwart-wit foto. Onderaan zijn twee strookjes met getypte tekst ter documentatie geplakt. Zes mannen bij rijdende watertank, getrokken door een paard, van de Vereeniging tot Verschaffing van Gezuiverd Maaswater opgericht 1871. Vier van de mannen in driedelige donkere pakken, een man op de bok en een bij het paard.
trefwoorden foto, beeldmateriaal
opschrift / merk Op de tank: "Gezuiverd Maaswater". Boven de wagen op een muur in een schild: "Vereeniging / tot / verschaffing / van / Gezuiverd Maaswater / opgericht 1871". Onderschrift: "Wagen waarmede het gezuiverd Maaswater van de "Vereeniging tot verschaffing van / gezuiverd Maaswater, opgericht 1871" in de stad werd rondgebracht. / Photo. 24 1/2 x 34 1/2 c.M. - Geschenk van de heeren A. Bikkers & Zoon, alhier, Ao. 1907."
datering 1875 - 1900
technieken gefotografeerd
materiaal papier, karton
afmetingen (cm) hg 24,5 / br 34,5
associatie fotografie, drinkwatervoorziening, drinkwater, water, hygiƫne, documenteren, kar, paard, voertuig, Bikkers, metaalgieterij, Rotterdam, vereniging, portret
inventarisnr. Museum Rotterdam 16618

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken