Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren olie- en azijnstel met bladmotief

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren olie- en azijnstel met bladmotief
beschrijving Twee cilindrische bakjes met gladde bodem op vier pootjes, aaneen verbonden door ranken aan de onderrand, aan de bovenrand verbindingsvlak met klein bakje op bladstengel. Wanden van de twee bakjes opengewerkt met bladerranken waaruit de pootjes zich vormen, verbindingsvlak in de vorm van bladmotieven, aan weerszijden twee gebogen ranken als handvatten die op het kleine bakje aansluiten, kleine bakje gevormd door twee ringen voor boven- en onderrand, door zes bladeren aan de buitenzijde bekleed.
trefwoorden olie_en_azijnstel, fles, houder
opschrift / merk Bodem onderzijde (ingeslagen) op bakje: - meesterteken "DE" boven sterretje in krulcartouche; - jaarletter "t" cursief onderkast in krulcartouche reeks XI Bodem onderzijde (ingeslagen) op andere bakje: - stadskeur Rotterdam; - Hollandse leeuw. Op rank tussen de twee bakjes: - "J" in contour (klein).
vervaardiger zilversmid: Douwe Eysma
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1777
technieken gegoten
materiaal zilver
afmetingen (cm) hg 15,4 / br 21,3 / dp 10,3
associatie Rotterdam, opdienen
vorm & decoratie flora, blad, rank
inventarisnr. Museum Rotterdam 189

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken