Museum Rotterdam

Collectie

Vouwwaaier met gesneden benen montuur en waaierblad van blauw satijn aan de voorzijde en wit zijde aan de achterzijde

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vouwwaaier met gesneden benen montuur en waaierblad van blauw satijn aan de voorzijde en wit zijde aan de achterzijde
beschrijving Vouwwaaier met fontange-montuur van aaneengesloten benen van uitgesneden been, gedeeltelijk met ingelegde metalen stippen (piqué). Vijftien benen binnenbenen. Waaierbenen steken iets boven de bladrand uit. Waaierblad van blauw satijn aan de voorzijde, tussenblad van papier en een effen zijde achterblad. Pin en sluitring. Buitenbenen: uitgesneden gestileerde bloemmotieven en ingelegde metalen stippen en sterretjes op een onderlaag van blauw satijn; Binnenbenen. In het handdeel een centraal cartouche uitgesneden op een onderlaag van satijn, verder uitgesneden gestileerde bloemmotieven, ingelegde metalen stippen en sterretjes, steundelen op de ondergrond van het waaierblad. Waaierblad: voorblad van blauwe satijn, achterblad van effen zijde, bladrand afgewerkt met een gelijmde blauwe band.
trefwoorden vouwwaaier, waaier, kledingaccessoire, vrouwenkleding, kostuum
datering 1890 - 1920
technieken textiel, uitgesneden, ingelegd (piqué)
materiaal been, metaal, zijde, paarlemoer, papier
afmetingen (cm) hg 21,0 / br 32,0 / dp 2,7
associatie koelen, vrouw
vorm & decoratie kleding, bloem, flora, ster, fontange waaier
inventarisnr. Museum Rotterdam 20015

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken