Museum Rotterdam

Collectie

Vouwwaaier met montuur van wit gelakt hout, waaierblad van crème zijde beschilderd met bloemboeketten in geel, pailletten opgenaaid, crèmekleurige kantrand rondom, koord en kwast

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vouwwaaier met montuur van wit gelakt hout, waaierblad van crème zijde beschilderd met bloemboeketten in geel, pailletten opgenaaid, crèmekleurige kantrand rondom, koord en kwast
beschrijving Vouwwaaier met een montuur van niet aaneengesloten benen van wit gelakt hout, zestien binnenbenen. Waaierblad van roomwit kunstvezel, gelijmde bevestiging, beschilderd met bloemmotieven. Langs de bovenrand van het waaierblad een strook met kant. Pin, beugel en sluitringen met een roomwit koord en kwastje. Buitenbenen en binnenbenen van wit gelakt hout. Waaierblad van een witte kunstvezelstof versierd met twee verschillende gouache beschilderingen van bloemtakjes met geelwitte bloemetjes.In de bloemhartjes zijn pailletten opgenaaid. De bovenrand van het waaierblad is afgewerkt met een strook kant van 5 cm breed met een bloemmotief, dat aan de bovenrand met een touwtje is gebonden. De onderrand is afgezet met een machinaal bandje dat is opgeregen. Aan de sluiting: een dik koord, een dun koord met kwastje van witte zijde en met zijde omwoelde katoen.
herkomst Gebruikt bij trouwjapon. Gedragen door mevrouw E. Fockema, geb. Louter, bij haar huwelijk te Amersfoort in de zomer van 1897.
trefwoorden vouwwaaier, waaier, kledingaccessoire, vrouwenkleding, kostuum
datering 1879
technieken beschilderd, textiel
materiaal hout, katoen, zijde, metaal, verf, been
afmetingen (cm) hg 32,5 / br 61,0
associatie Rotterdam, koelen, vrouw, trouwen, huwelijk
vorm & decoratie kleding, Edwardian, bloem, flora, tak, boeket, paillet, garneersel
inventarisnr. Museum Rotterdam 20027

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken