Museum Rotterdam

Collectie

Onvoltooid borduurwerk gewerkt in gekleurd zijde in versprongen gobelinsteek op losgeweven ongebleekt linnen, deel van pantoffel?

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Onvoltooid borduurwerk gewerkt in gekleurd zijde in versprongen gobelinsteek op losgeweven ongebleekt linnen, deel van pantoffel?
beschrijving Stuk borduurwerk op een rechthoekige lap losgeweven ongebleekt linnen. Rechts een zelfkant en alle andere zijden met een festonsteek omgewerkt tegen uitrafelen. De vorm van het borduursel duidt op een herenpantoffel, of wellicht een pong of beurs, maar pantoffel is het meest waarschijnlijke. Er is geborduurd met zijde in de kleuren roze, karmijnrood, beige, wit, geelgroen, lichtgroen, frisgroen, olijfgroen en blauw. In het midden een verticale baan met tulpmotieven in rococosteek. Zowel de linker- als rechterzijde van het stuk zijn uitgevoerd in een versprongen gobelinsteek in een vlampatroon.
trefwoorden borduurwerk, naaldwerk, beeldmateriaal
plaats vervaardiging Nederland, West-Nederland
datering 1775 - 1825
technieken textiel, geborduurd, gobelinsteek, rococosteek
materiaal zijde, linnen
afmetingen (cm) hg 16,5 / br 21,5 / dp 0,2
associatie handwerken, schoen, schoeisel, kleding
vorm & decoratie vlam, tulp, halffabrikaat, pantoffel
inventarisnr. Museum Rotterdam 20225

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken