Museum Rotterdam

Collectie

Vierkant borduurwerk gewerkt in kruissteek in gekleurd katoen op losgeweven crèmekleurig katoen, “Eigen haard is goud waard” en gemerkt “GL / 1922”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Vierkant borduurwerk gewerkt in kruissteek in gekleurd katoen op losgeweven crèmekleurig katoen, “Eigen haard is goud waard” en gemerkt “GL / 1922”
beschrijving Vierkant borduurwerk van losgeweven crèmekleurig katoen met ingeweven rode banen. Aan alle zijden omzoomd met een 0,4 cm brede zoom met flanelsteken vastgezet aan de achterzijde. Hoek linksboven en rechtsonder gerafeld. Op de lap geborduurd in kruissteek in paarse, rode en crèmekleurige katoen. Rondom een rand met geometrische motieven in paars en rood en over de lap in rood de tekst "Eigen haard is goud waard". Daar onder gemerkt in crèmekleurig katoen geborduurd en over de onderrand verdeeld "G / 1922 / L".
trefwoorden merklap, borduurwerk, naaldwerk, beeldmateriaal
opschrift / merk Geborduurd: "Eigen haard / is / goud waard / GL 1922".
plaats vervaardiging Nederland
datering 1922
technieken textiel, geborduurd
materiaal katoen
afmetingen (cm) hg 30,0 / br 30,0 / dp 0,2
associatie handwerken, spreuk, gezegde
inventarisnr. Museum Rotterdam 20228

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken