Museum Rotterdam

Collectie

Merklap of randjeslap gewerkt in gekleurde wol in kruissteek op grof matting geweven wit katoenen stramien, gemerkt “MS 1897”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Merklap of randjeslap gewerkt in gekleurde wol in kruissteek op grof matting geweven wit katoenen stramien, gemerkt “MS 1897”
beschrijving Eenvoudige rechthoekige lap van grof wit katoenen stramien in matting binding. Links en rechts een zelfkant en onder en boven een smalle zoomrand van 0,8 cm. Op de lap zijn in horizontale lijnen oefeningen in verschillende randen in kruissteek geborduurd. In totaal zijn er twaalf verschillende randen. Er is geborduurd in wol in de kleuren lichtblauw, felroze, olijfgroen, bordeauxrood, karmijnrood, zalmroze, grijs, neonrood en roze. Eronder geborduurde initialen "MS / 1897" waarbij de "M" beschadigd is.
trefwoorden merklap, borduurwerk, naaldwerk, beeldmateriaal
opschrift / merk Geborduurd: "MS / 1897".
plaats vervaardiging Nederland, West-Nederland, Rotterdam?
datering 1879
technieken textiel, geborduurd, kruissteek
materiaal wol, katoen
afmetingen (cm) hg 30,0 / br 40,0 / dp 0,2
associatie Rotterdam, handwerken, cursus, handwerkonderwijs, onderwijs
inventarisnr. Museum Rotterdam 20230

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken