Museum Rotterdam

Collectie

Letterlap gewerkt in gekleurde wol in kruissteek en stersteek in tapisserie op grof matting stramien, “1863”, oefening

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Letterlap gewerkt in gekleurde wol in kruissteek en stersteek in tapisserie op grof matting stramien, “1863”, oefening
beschrijving Rechthoekige lap katoenen stramien in een grove mattingbinding. Links een zelfkant, andere zijden met zomen van bijna 0,8 cm. De doek is in tapisserietechniek bewerkt met wol in de kleuren roze, bordeauxrood, paars, flessengroen en lichtgroen. Rondom een rand in verspingende kruissteken in roze. De lap is verder bewerkt in horizontale rijen van links naar rechts: I, II, en III) alfabet in cursieve hoofdletters, met om de twee letters een kleurverandering, en in totaal 25 letters (J mist) waarbij de resterende ruimte op de derde rij is aangevuld met kleine motiefjes in bordeauxrood. IV) rij cijfers en resterende ruimte opgevuld met drie kleine motiefjes. Randje en motieven afkomstig uit D.M.C-boekje. V) rechte rand met stersteken in bordeauxrood onderbroken door de staart van het cijfer 9. VI en VII) twee rechte randen in verspringende stersteek in roze en laatste stuk in groen. VIII, IX, X, en XI) alfabet in grote hoofdletters uitgevoerd in kruissteek in afwisselende kleuren en eindigend in jaartal 1863. XII) een rand in stersteek gedeeltelijk in twee kleuren gewerkt.
trefwoorden letterlap, merklap, borduurwerk, naaldwerk, beeldmateriaal
opschrift / merk Geborduurde letterreeks en cijferreeks en jaartal "1863".
plaats vervaardiging Nederland, West-Nederland
datering 1863
technieken textiel, geborduurd, tapisserie, kruissteek, stersteek
materiaal wol, katoen
afmetingen (cm) hg 31,0 / br 27,5 / dp 0,2
associatie handwerken, oefening
vorm & decoratie alfabet
inventarisnr. Museum Rotterdam 20291

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken