Museum Rotterdam

Collectie

Empire herenvest van wol, geel met horizontale witte banen met een rood en groen motiefje, hoge kraag, brede revers en double breasted

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Empire herenvest van wol, geel met horizontale witte banen met een rood en groen motiefje, hoge kraag, brede revers en double breasted
beschrijving Mannenvest. Gele structuurstof (wol) met horizontale witte banen waarin geweven, doorlopend rood en groen motiefje. Hoge opstaande kraag en brede puntige revers. Double breasted met twee maal vijf knoopjes van de stof en knoopsgaten aan beide zijden twee strookzakken. In de rug vier gestrikte banden. Geen mouwen. Voering: voering en rug van grauw linnen; buitenzijde van de dubbele rug grauw katoen.
herkomst Het vest komt uit de inboedel van Opoe Herfst, Petronella Elisabeth Herfst-Braams (Amsterdam 1841 - Rotterdam 1948), in 1941 op 100-jarige leeftijd de oudste inwoonster van Rotterdam en vanaf 1946 de oudste inwoonster van Nederland. Zij woonde in bij haar dochter aan de Libanonweg in Kralingen.
trefwoorden vest, bovenkleding, mannenkleding, kleding, kostuum
datering 1785 - 1795
technieken textiel
materiaal wol, katoen, linnen
afmetingen (cm) schouder br 31,0 / rug lg 47,0 / onderkant br 43,0
associatie Rotterdam, Kralingen-Crooswijk, Kralingen West, Libanonweg, Opoe Herfst, kleden, man, Empire
inventarisnr. Museum Rotterdam 21303

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken