Museum Rotterdam

Collectie

Ovaal gevlochten haarkrans met opschrift, “Debora Petronella van der Pot / 1848” en “Catharina Antonia van der Pot / 1848”, op kaart

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Ovaal gevlochten haarkrans met opschrift, “Debora Petronella van der Pot / 1848” en “Catharina Antonia van der Pot / 1848”, op kaart
beschrijving Haarwerkje op een witte kaart ter grootte van een enveloppe, een ovale gevlochten haarkrans, die van onderen het breedst is en links en rechts door een donker strikje wordt vastgehouden, hierin tekst.
trefwoorden haarwerk
opschrift / merk Tekst binnen de haarkrans: "Debora Petronella van der Pot / Geb. 5 September 1839 / Gest. 26 April 1848 / Laat de kinderkens tot mij komen en verhindert niet; want deszulken is het Koninkrijk Gods Lac XVIII 16". Linksonder in haarkrulletje: "geboren 30 Januari 1846". Rechtsonder in haarkrulletje: "gestorven 18 Mei 1848". Middenonder in haarkrulletje: "Catharina Antonia van der Pot".
datering 1848
materiaal haar, papier, inkt
afmetingen (cm) hg 11,0 / br 15,5
associatie herinnering, memorie, overlijden, dood, rouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 22173

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken