Museum Rotterdam

Collectie

Heren-trouwvest, wit zijde geborduurd met bloemmotiefje, elf geborduurde knoopjes, wit linnen achterpand, voering lichtpaars

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Heren-trouwvest, wit zijde geborduurd met bloemmotiefje, elf geborduurde knoopjes, wit linnen achterpand, voering lichtpaars
beschrijving Trouwvest. Herenvest: Lichtcrème zijde, satijn. Voorpanden bestaan uit ribbelbaan, baan satijn, ribbelbaan, baan zijde, ribbelbaan, baan satijn etc. De banen satijn zijn geborduurd met strooiboeketjes in blauw, crème, roze, bruin, bruingroen. De banen ter weerszijden van de sluiting zijn geborduurd met bloemranken. Sluiting: elf platte, ronde knoopjes, overtrokken met stof en geborduurd met blauw stermotief. Elf open knoopsgaten. Staande kraag. Kleine revertjes, ook aan de binnenzijde geborduurd. Twee loze, smalle rechthoekige zakjes. Langs kraag, voorpanden, langs de onderrand van het vest en om de zakjes bruin koordborduursel. Het vest is van onderen recht afgesneden. De voorpanden zijn gevoerd met paarse satijn. Het rugpand is gemaakt van wit linnen (dubbel).
herkomst Dit vest is gedragen door Nicolaas van der Hilst bij zijn huwelijk met Johanna Schiltman op 19 juni 1974 te Delfshaven voltrokken. In April 1795 werd uit het huwelijk van N. van der Hilst en Johanna Schiltman een zoon geboren die den 26sten van die maand in de Hervormde Kerk te Delfshaven met den naam Pieter gedoopt werd. Deze Pieter van der Hilst werd de eerste burgemeester van Delfshaven.
trefwoorden vest, bovenkleding, trouwkleding, mannenkleding, kleding, kostuum
datering 1794
technieken textiel
materiaal zijde, linnen, satijn
afmetingen (cm) hg 57,0 / br 43,0
associatie kleden, Nicolaas van der Hilst, huwelijk, man, Rotterdam, Delfshaven
inventarisnr. Museum Rotterdam 22180

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken