Museum Rotterdam

Collectie

Rood fluwelen vaandel, brandweer, “De Volharding spuit 31”

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rood fluwelen vaandel, brandweer, “De Volharding spuit 31”
beschrijving Rood vaandel met schuin toelopende zijden naar boven en applicaties. Aan de onderzijde van het vaandel hangen drie goudkleurige kwasten. Het vaandel hangt aan een goudkleurige bewerkte lijst waar twee brandweerhelmen op afgebeeld zijn. Aan de lijst hangen twee goudkleurige kwasten. Twee brandweermannen op ladders redden een kind uit een brandend huis. In het raam van het huis staat een vrouw in wanhoop. Op de achtergrond zijn enkele brandweermannen bluswerkzaamheden aan het uitvoeren. Onder de lijst is het wapen van Rotterdam aangebracht.
trefwoorden vaandel, informatievorm
opschrift / merk Opschrift: "Rotterdamsche brandweervereeniging De Volharding van spuit 31, opgericht 12 maart 1912". Merk: "C.M. v. Diemen, Dordrecht, Vaandels-Vlaggen".
vervaardiger C.M. van Diemen
plaats vervaardiging Nederland, Dordrecht
datering 1912
technieken textiel
materiaal fluweel, goud, zijde, hout
afmetingen (cm) hg 195,0 / br 88,0
associatie Rotterdam, redden, hulpverlening, brandweer, brandweervereniging, vereniging, De Volharding, spuit 31, held, heraldiek
vorm & decoratie stadswapen, wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 22191

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken