Museum Rotterdam

Collectie

Donker aubergine-kleurig fluwelen vaandel met applicaties van de brandweer, “Onderlinge Vriendschap, spuit 13”, omrand met gouden franje en kwasten

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Donker aubergine-kleurig fluwelen vaandel met applicaties van de brandweer, “Onderlinge Vriendschap, spuit 13”, omrand met gouden franje en kwasten
beschrijving Auberginekleurig vaandel met schuin toelopende zijden naar boven en applicaties. De bewerkte lijst waar het vaandel aanhangt is goudkleurig. Er hangen vier goudkleurige kwasten aan het vaandel, twee aan de zijkant en twee aan de onderkant. Twee handen in een handdruk, een brandweerwagen met nummer 13 erop, een wapen van Rotterdam.
trefwoorden vaandel, informatievorm
opschrift / merk Opschrift: "Rotterdamsche / brandweer Vereeniging / Onderlinge Vriendschap / van brandspuit 13 / opgericht 6 juni / 1902 / kon. erkend 8 mei 1920".
datering 1920 - 1960
technieken textiel
materiaal fluweel, goud, zijde, hout
afmetingen (cm) hg 145,0 / br 83,0
associatie Rotterdam, brandweer, vereniging, Onderlinge Vriendschap, spuit 13, heraldiek
vorm & decoratie brandspuit, wapen, stadswapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 22194-A

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken