Museum Rotterdam

Collectie

Rood fluwelen vaandel met applicaties, van de brandweer, “Hulp bij brandgevaar, spuit 38”, omrand met gouden franje en kwasten

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rood fluwelen vaandel met applicaties, van de brandweer, “Hulp bij brandgevaar, spuit 38”, omrand met gouden franje en kwasten
beschrijving Rood vaandel met schuin toelopende zijden naar boven. Het vaandel hangt niet aan een lijst maar loopt toe in een punt. De omgeslagen zijkanten naar achteren bevatten tekst. Aan de onderzijde van het vaandel hangt een goudkleurige kwast. Ronde applicatie met daarop kruislings ladder en bijl, een brandweerslang en een helm met het cijfer "38" erop. Onderaan het vaandel wapen van Rotterdam en doorlopend naar de achterkant groene takken met rode bessen.
trefwoorden vaandel, informatievorm
opschrift / merk Opschrift voor: "spuit 38 / Brandweervereeniging / Hulp bij brandgevaar / Rotterdam". Opschrift achter: "opg. 5 nov. ´06 - k.g.g. 4 oct: ´12".
datering 1912 - 1920
technieken textiel
materiaal fluweel, goud, zijde
afmetingen (cm) hg 190,0 / br 100,0
associatie heraldiek, Rotterdam, brandweer, brandweervereniging, vereniging, HBB, Hulp bij brandgevaar, spuit 38
vorm & decoratie wapen, stadswapen, brandweerhelm, ladder, pikhouweel, bijl, gereedschap
inventarisnr. Museum Rotterdam 22195

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken