Museum Rotterdam

Collectie

Ovaal mandje met daarin twee kristallen flacons met zilveren dopje en vier kleine kristallen bakjes (waarvan twee met deksel)

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Ovaal mandje met daarin twee kristallen flacons met zilveren dopje en vier kleine kristallen bakjes (waarvan twee met deksel)
beschrijving Ovaal mandje op vier pootjes, twee handvatten, aangezet rooster bestaande uit zes grote en twee kleine kabelvormige ringen, obelisk in het midden door bodem met schroef bevestigd (1), twee kristallen flacons met zilveren dopje (2.A-B en 3.A-B). Vier kleine kristallen bakjes waarvan twee met klokvormig deksel met knop (4, 5, 6.A-B en 7.A-B). Opengewerkte wand met gegraveerde dekselvazen, medaillons, strikken en guirlandes tussen vlechtband. Gegoten en aangezet: guirlandes langs bovenrand, vier pilasters tegen de wand op sokkels met rozet (pootjes), in het midden van de bovenrand aan lange zijden een dekselvaas op de pilaster, handvatten met bladmotieven, c-voluten en guirlande onder vrouwenkopje, op de obelisk guirlandes en portret-medaillons, bladknop. Zilveren dopjes: opengewerkte huls, dekselvaasje als knop.
trefwoorden olie_en_azijnstel, fles, houder
opschrift / merk Bodem onderzijde (ingeslagen): - meesterteken: zonnetje met gezicht en stralenkrans in simpel schild; - jaarletter: "w" cursief onderkast in krulcartouche reeks XI; - stadskeur Rotterdam; - Hollandse leeuw. Op een van de pootjes (ingeslagen): - kleine "n" in ovaal.
vervaardiger zilversmid: Rudolph Sondagh (Rotterdam 1726 - Rotterdam 1812)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1779
technieken kristal, gezaagd, gegraveerd, gegoten
materiaal zilver, glas, loodglas
afmetingen (cm) hg 22,1 / br 28,3 / dp 17,6 / 1100 gram
associatie Rotterdam
vorm & decoratie fles, flora, blad
inventarisnr. Museum Rotterdam 223-1-7

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken