Museum Rotterdam

Collectie

Veelkleurige zijden vlag van toneelvereniging met geborduurde voorstellingen en “Vereeniging van personeel in Rotterdamschen overheidsdienst”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Veelkleurige zijden vlag van toneelvereniging met geborduurde voorstellingen en “Vereeniging van personeel in Rotterdamschen overheidsdienst”
beschrijving Vlag gemaakt van zijde in de kleuren: rood, geel, groen, paars, donkerblauw, lichtblauw, wit en zwart. De vlag is voorzien van vijf geborduurde voorstellingen. Aan de broekzijde zitten lussen om de vlag aan de stok te kunnen bevestigen. Aan de vluchtzijde zitten slippen. Aan de bovenzijde zit een metalen bevestigingsmiddel (musqueton). De voorstelling in het midden van de vlag is het grootst. Hier is op een blauwe ondergrond een zwart vierkant genaaid, hierop staat een luiklok afgebeeld. De geborduurde roze krullen geven waarschijnlijk aan dat de klok geluid wordt. In de linkerbovenhoek is een gevleugeld wiel afgebeeld. In de rechterbovenhoek staat een gevleugelde schoen afgebeeld. Linksonder zijn een lachend en een huilend gezicht te zien, gescheiden door aan zwaard, een symbool voor theater. Rechtsonder is een luit te zien met daarbij bladmuziek, een symbool voor muziek en zang.
trefwoorden verenigingsvlag, vlag, informatievorm
opschrift / merk Hoofdtekst: "MAATSCHAPPELYK WERK / V.H. VEREENIGING VAN PERSONEEL IN / ROTTERDAMSCHEN OVERHEIDSDIENST". Links en rechts in de voorstelling: "OPGERICHT" en "1 JUNI 1917". Linksonder gesigneerd: "Reinier Werson / Lange Geer 190 / Vreewyk Rotterdam".
vervaardiger Reinier Werson
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam, Vreewijk, Langegeer 190
datering 1925 - 1935
technieken textiel, geborduurd
materiaal zijde
afmetingen (cm) hg 155,0 / br 255,0
associatie Rotterdam, Feijenoord, Vreewijk, Langegeer, vereniging, maatschappelijk werk, overheid, toneel
vorm & decoratie luiklok, vleugel, wiel, schoen, zwaard, schild, figuur, luit, lier, bladmuziek, vaandel
inventarisnr. Museum Rotterdam 22450

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken