Museum Rotterdam

Collectie

Banier of vaandel van wit glanskatoen beschilderd met sokkel waarop militaire en heraldische wapens en “Door Noachs nakroost voortgebracht Tot denkzuijl voor ons nageslacht”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Banier of vaandel van wit glanskatoen beschilderd met sokkel waarop militaire en heraldische wapens en “Door Noachs nakroost voortgebracht Tot denkzuijl voor ons nageslacht”
beschrijving Vaandel van witte glanskatoen met beschildering. In de broek, die links en bovenin zit zitten metalen roedes, aan het uiteinde hiervan zit een houten balletje. Aan de vaan zit een stukje verbleekt oranje zijden koord. Op een zwart marmeren sokkel liggen militaire en heraldische wapens en andere spullen als bijvoorbeeld vlaggen. Op de sokkel staat in gouden letters een spreuk. Het wapen van Rotterdam en een medaillon met een afbeelding van de ark van Noach zijn te herkennen. Verder staat er een dubbele esculaap met daarop de helm van Mercurius.
herkomst Meegedragen in historische optocht, eeuwfeest van het herstel van 'Neerlandsch onafhankelijkheid', 17 november 1913 te Rotterdam: intocht van de Souvereine Vorst.
trefwoorden vaandel, informatievorm
opschrift / merk Op de sokkel: "Door Noachs nakroost voortgebracht / Tot denkzuijl voor ons nageslacht. / Anno 1813".
datering 1913
technieken textiel, beschilderd
materiaal katoen, metaal, hout, verf
afmetingen (cm) hg 68,0 / br 76,0
associatie Nederlands Onafhankelijkheid, jubileum, feest, eeuwfeest, maskerade, historische optocht, verkleden, man, militaria, Rotterdam, heraldiek, Noach, bijbel, Mercurius
vorm & decoratie banier, vaan, vlag, wapen, stadswapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 22471-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken