Museum Rotterdam

Collectie

Banier of vaandel van wit glanskatoen beschilderd met sokkel waarop militaire en heraldische wapens en “Ziet hulp en middel in Gods handt, Tot redding van ons vaderlandt”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Banier of vaandel van wit glanskatoen beschilderd met sokkel waarop militaire en heraldische wapens en “Ziet hulp en middel in Gods handt, Tot redding van ons vaderlandt”
beschrijving Vaandel van witte glanskatoen met beschildering. Door de broek loopt links en boven een roede. Een zwart marmeren sokkel heeft een opschrift; een spreuk in gouden letters. Op de sokkel liggen verschillende militaire artikelen.
herkomst Meegedragen in historische optocht, eeuwfeest van het herstel van 'Neerlandsch onafhankelijkheid', 17 november 1913 te Rotterdam: intocht van de Souvereine Vorst.
trefwoorden vaandel, informatievorm
opschrift / merk Op de sokkel: "Ziet hulp en middel in Gods handt, / Tot redding van ons vaderlandt / Anno 1813".
datering 1913
technieken textiel, beschilderd
materiaal katoen, metaal, verf
afmetingen (cm) hg 68,0 / br 76,0
associatie Nederlands Onafhankelijkheid, jubileum, feest, eeuwfeest, maskerade, historische optocht, militaria, Rotterdam, heraldiek
vorm & decoratie vlag, wapen, kroon
inventarisnr. Museum Rotterdam 22474-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken