Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren schenkkan met houten handvat met omgekeerd peervomig lichaam, met familiewapen, lange smalle gedecoreerde tuit en knop in de vorm van pijnappel

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren schenkkan met houten handvat met omgekeerd peervomig lichaam, met familiewapen, lange smalle gedecoreerde tuit en knop in de vorm van pijnappel
beschrijving Omgekeerd peervormig lichaam met hoge klokvormige hals, op ronde ingesnoerde voet met oplopende profielrand, smalle lange tuit, gedoornd houten oor in de vorm van vraagteken (A), deksel met oplopende profielranden met forse pijnappel als knop (B). Aangezette forse parelranden op voet, schouder en bovenrand hals, meegegoten langgerekt rozet op onderzijde tuit, op buik gegraveerd familiewapen Noothoven van Goor.
trefwoorden kan, vaatwerk, houder
opschrift / merk Buitenrand voet A (ingeslagen): - meesterteken: zonnetje met stralenkrans in simpel schild; - jaarletter: "D" copperplate kapitaal in letter-volgend contour reeks XII (sterk afgesleten); - stadskeur Rotterdam; - Hollandse leeuw; - bijltje in contour; - "n" in ovaal; - "NB" (gegraveerd). Bovenrand A (ingeslagen): - bijltje in contour. Deksel sluitrand (ingeslagen): - bijltje in contour.
vervaardiger zilversmid: Rudolph Sondagh (Rotterdam 1726 - Rotterdam 1812)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1786
technieken gegoten
materiaal zilver, hout
afmetingen (cm) hg 20,1 / br 17,3 / dp 7,8 / 387 gram
associatie Rotterdam, heraldiek, Noothoven van Goor, schenken, opdienen
vorm & decoratie flora, familiewapen, wapenschild, wapen
inventarisnr. Museum Rotterdam 228-A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken