Museum Rotterdam

Collectie

Korte zwart leren jas, kleurig beschilderd en bewerkt met veiligheidsspelden, buttons en tape, punkkleding

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Terug naar “Mode in Museum Rotterdam #2”

Objectgegevens

titel Korte zwart leren jas, kleurig beschilderd en bewerkt met veiligheidsspelden, buttons en tape, punkkleding
beschrijving Korte zwart leren jas. De jas is op alle plaatsen beschadigd en weer aan elkaar gezet met veiligheidsspelden, zilverkleurige tape of met grove steken gekleurde wol aan elkaar genaaid. Beschilderd en bespoten met verf in groen, geel, oranje en wit. Langs de kraag en sluiting verschillende grote en kleine buttons met diverse teksten of afbeeldingen. Op de rechterschouder 'staat' een poppetje van playmobil waar in het hoofd een pluk roze haar is gestoken. Op de linkerzijde van het revers een Zwarte piet gemaakt van gele en blauwe chenille pijpenragers. Onder de rechterarm zwart genopt tule. Van links voor over de schouder naar achter bruin tape van een uitgehaald cassettebandje waarin een bosje oranje gespoten plastic roerstaafjes zijn geknoopt. Aan een streng rood-wit-blauwe wol hangt een miniatuur plastic speelgoedgeweer. Tussen het tape is een rubberen spin en een rubberen kever gespeld. Op de jas zijn diverse teksten geschreven en tekeningen gemaakt.
trefwoorden jas, punkkleding, mannenkleding, kleding, kostuum
opschrift / merk Geschreven: "I LOVE PATAT", "KFC", "GRRR", "BOT", "stilte". Buttons: "M.E. weg ermee", "Europe / NUCLEAR FREE", "Stop de neurotenbom", "I HATE SCHOOL", "I HATE van AGT", "Lang leve koningin Beatrix", "Rakketax", "Kraken moet", "nitwitz", "split power, no atoms", "Svätsox". Medaille: "Prins Claus / Baarn 1971 / W.S.V. Dudok de Wit".
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1981 - 1983
technieken textiel
materiaal leer, katoen, tule, wol, metaal, plastic, kunststof
afmetingen (cm) middenachter lg 57,0 / schouder br 63,0 / dp 15,0
associatie kleden, man, punk, jongerencultuur, jaren tachtig, jaren 80, Rotterdam, hergebruik
inventarisnr. Museum Rotterdam 24340

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken