Museum Rotterdam

Collectie

Tweedelige japon van rood-zwart-beige geruite wol

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Tweedelige japon van rood-zwart-beige geruite wol
beschrijving Tweedelige wollen japon, lijf (A) en rok (B), met ceintuur (C): rood-zwart-beige wollen ruit. Lijf: hooggesloten ronde hals; strak lijfje, net tot de taille; twee verticale figuurnaden vóór; blinde sluiting vóór met haken en ogen. Mouwen: lange nauwe mouw met boven- en ondernaad; om de pols twee gevlochten banden van zwart koord. Rok: voetlange wijduitlopend, rondom in gladde plooien aan de tailleband gezet; één split, sluiting met haken en ogen. Ceintuur: smal, van de stof met strik, versierd met zwart passement; aan de binnenzijde van de ceintuur een zwart zakje. Aangenaaid aan de taille japonlijf. Voering: lijfje en mouwen gevoerd met beige-bruine katoen. Langs de onderrand van de rok een brede rand van dezelfde katoen.
trefwoorden japon, bovenkleding, vrouwenkleding, kleding, kostuum
datering 1855 - 1865
technieken textiel
materiaal wol, katoen, metaal
afmetingen (cm) nr.1.a: middenachter 36,0 / schouder br 42,0 / taille br 29,0 / mouw lg 60,0 / nr.1.b: middenachter lg 105,0 / taille br 30,0 / onder br 180,0 / nr.1.c: lg 68,0 / br 4,5
associatie kleden, vrouw, kleding maken, zelfmaakmode
vorm & decoratie jurk, ruit
inventarisnr. Museum Rotterdam 25022-1.A-C

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken