Museum Rotterdam

Collectie

Zilveren kandelaar in de vorm van een korintisch zuil met kapiteel op vierkante voet gedecoreerd met guirlandes en blaasknerren

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Zilveren kandelaar in de vorm van een korintisch zuil met kapiteel op vierkante voet gedecoreerd met guirlandes en blaasknerren
beschrijving Vierkante gewelfde voet, stam en kaarsenhouder in de vorm van korintische zuil met kapiteel, vlakke vetvanger met geprofileerde buitenrand. Blaasknerren en aangezette guirlandes op voet.
trefwoorden kandelaar, kaarsenstandaard, verlichtingsmiddel
opschrift / merk Onderrand binnenin voet (ingeslagen): - meesterteken: "CK" in gelobd liggende rechthoek; - jaarletter: "G" copperplate kapitaal in simpel schild reeks XII; - stadskeur Rotterdam; - Hollandse leeuw. Buitenrand voet (ingeslagen): - "v" in schild, gekroond, in contour; - "n" in ovaal.
vervaardiger zilversmid: Cornelis Knuijsting
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1789
technieken gegoten, geappliqueerd
materiaal zilver
afmetingen (cm) hg 25,4 / br 12,0 / dp 12,0
associatie Rotterdam, verlichten
vorm & decoratie flora
inventarisnr. Museum Rotterdam 267

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken