Museum Rotterdam

Collectie

Blauwe jas met militaire versieringen voor historische optocht 1913

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Blauwe jas met militaire versieringen voor historische optocht 1913
beschrijving Blauwe wollen jacquet met rode accenten. Opstaande rode, hoge, verstevigde boord met drie gewelfde goudkleurige banden langs de bovenkant van de boord. Op de schouders rode epauletten van stof, met een schouderkapje van blauwe stof met rode strepen. Langs de mouwen rode manchetten met drie gewelfde goudkleurige banden. Sluiting middenvoor met haken en ogen, daarover een overslag met dubbele rij goudkleurige metalen knopen. Witte driehoek aangezet aan onderkant. Aan de achterkant lange panden (jacquet), die teruggeslagen zijn, met rij sierknopen. Witte voering.
herkomst Gedragen in historische optocht, eeuwfeest van het herstel van 'Neerlandsch onafhankelijkheid', 17 november 1913 te Rotterdam.
trefwoorden jas, bovenkleding, mannenkleding, verkleedkleding, kleding, kostuum
datering 1913
technieken textiel
materiaal wol, katoen, metaal
afmetingen (cm) schouder br 40,0 / mouw lg 61,0 / lg 80,0 / taille br 42,5
associatie kleden, Nederlands Onafhankelijkheid, jubileum, feest, eeuwfeest, maskerade, historische optocht, verkleden, man, militaria, Rotterdam
inventarisnr. Museum Rotterdam 27380

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken