Museum Rotterdam

Collectie

Poppenhuispop, papier-maché hoofd met ingelegde bruin glazen ogen, houten onderarmen, stoffen lijf en benen, gekleed in zwart pak met zwarte hoge hoed (B)

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Poppenhuispop, papier-maché hoofd met ingelegde bruin glazen ogen, houten onderarmen, stoffen lijf en benen, gekleed in zwart pak met zwarte hoge hoed (B)
beschrijving Poppenhuispop, voorstellend: huisknecht in livrei. Man met een papier-maché hoofd en een beschilderd gezicht met ingelegde bruin glazen ogen. Lange smalle handen van zeer licht roze geschilderd hout. Het haar is er opgeschilderd en dof zwart van kleur. Hij is gekleed in een lange broek van zwart laken. Erop draagt hij een wit katoenen hemdfront met brede platte plooien en een platte witte vlinderstrik. Over het hemd een getailleerd vest van zwart zijdesatijn en daarover een lange zwarte redingote of pandjesjas van zwart laken. Aan de voeten platte zwarte schoenen van leer en stof. Los erbij een hoge hoed van gekamd zwart haarvilt met een brede rand van goudband.
trefwoorden pop, model
vervaardiger mw. Andres-Van Embden
plaats vervaardiging Nederland, Arnhem
datering 1853
technieken genaaid, textiel, laken
materiaal papier_maché, hout, glas, leer, gips? katoen, linnen, zijde, fluweel, metaal
afmetingen (cm) hg 38,0 / br 20,0 / dp 7,0
associatie 1868, Sibilla van Embden, spelen, keuken
vorm & decoratie hoofddeksel, kleding, jas, schoeisel, miniatuur, figuur, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 30048-101.A-B

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Heeft u vragen? Ziet u een fout? Of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken