Museum Rotterdam

Collectie

Goocheldoos in houten kistje met rode buitenzijde en blauwe binnenzijde, met attributen en handleiding, gravure op deksel

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Goocheldoos in houten kistje met rode buitenzijde en blauwe binnenzijde, met attributen en handleiding, gravure op deksel
beschrijving Benodigdheden voor acht goocheltrucs en handleiding in rode kist met blauwe binnenzijde. Handleiding in Duits, Frans en Italiaans waarin tien trucs worden beschreven. 1: eivormig met rondgaande groeven, op voet, bevat rood balletje. 2: twee vrijwel ronde mahoniehouten staafjes door touwtje verbonden. 3: drie olijfvormige kralen aan touw. 4: drie in elkaar te schuiven cilinders. 5: doos met dubbele bodem waarin drie kaarten met harteteken. 6: eivormig met rondgaande groeven, op voet, lijkt ei te bevatten. 7: cilindervormig met rondgaande groeven, op voet, holten tussen de segmenten. 8: klokvormig instrument met drukmechaniek met los afdekplaatje 9: cilinder beplakt met sesamzaadjes. Deksel: man met tafel met goochelattributen. Op doos truc nr 5: sterren en doodshoofden.
trefwoorden goocheldoos, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Gedrukt deksel: "Neuer-Falschenspieler-Apparat, Nuevo aparate de jugador de cubiletes 'o de manos, Nouvel apparat D'escamoteur, New-juggling-tricks".
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1880 - 1900
technieken gedraaid, gelijmd, beplakt
materiaal hout, karton, papier
afmetingen (cm) hg 21,5 / br 21,5 / dp 10,0
associatie spelen
vorm & decoratie figuur, man, meubilair, spel, speelgoed, ster
inventarisnr. Museum Rotterdam 30093-1-10

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken