Museum Rotterdam

Collectie

Pop, Rotterdams weesmeisje in het kostuum van het Burger Weeshuis, plastic hoofd en armen, geheel gebreid, met witte katoenen omslagdoek en muts, te gebruiken als theemuts?

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Pop, Rotterdams weesmeisje in het kostuum van het Burger Weeshuis, plastic hoofd en armen, geheel gebreid, met witte katoenen omslagdoek en muts, te gebruiken als theemuts?
beschrijving Pop, voorstellend een weesmeisje uit het Rotterdamse Gereformeerd Burgerweeshuis en gekleed naar de daar uniforme kleding zoals die werd gedragen tot 1935. De pop is van oranje-roze kunststof met rood geschilderde mond en grijsblauwe ogen. Op het hoofd gemodelleerd rozerood haar. Wel armen aan het lijf, geen benen. De pop draagt kleding die lijkt op de kleding van een weesmeisje. De pop staat op de onderrand van de lange rode rok. De rok is gebreid van rode wol in boordsteek en naar binnen geslagen en opgevuld waardoor zij kan staan. De binnenzijde van de rok is hol en heeft de functie van een warmer, een theemuts of iets dergelijks. Op de voetlange rode rok een gebreid zwart jak met witte gebreide ondermouwen. Omslagdoek en muts van fijn wit katoen, randen van de doek afgezet met fijn kant.
trefwoorden pop, speelgoed, ontspanningsmiddel, model
vervaardiger aankleding: L.W. van der Meulen
datering 1950 - 1970
technieken textiel, gebreid, gehaakt
materiaal katoen, wol, kunststof
afmetingen (cm) hg 25,0 / br 18,0 / dp 14,0
associatie spelen, Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Goudsewagenstraat, wees, meisje, Gereformeerd Burgerweeshuis, Gereformeerd Burger Weeshuis, kleding, uniform, wees, meisje, zorg, jeugdzorg
vorm & decoratie miniatuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 30241

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken