Museum Rotterdam

Collectie

Kartonnen legpuzzel met afbeelding van maagd op de markt en rijmpje, in doosje spel “Combinations- und Retourspiel”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kartonnen legpuzzel met afbeelding van maagd op de markt en rijmpje, in doosje spel “Combinations- und Retourspiel”
beschrijving Vrijwel vierkante doos met plat, overschuivend deksel. Het donkergroene deksel heeft een gele bies; in het donkergroen zijn florale motieven ingeperst. In het midden een rechthoekig etiket met de afbeelding van een puzzelend gezelschap aan tafel; drie personen staan, een persoon zit op een stoel. Doos geel, onderzijde gemarmerd. Puzzel bestaat uit driehoekige stukjes; de gravure is plaatselijk ingekleurd. Op de afbeelding het silhouet van een stad, op voorgrond marktscène: groene kraam, dame en meid doen inkopen. Onder voorstelling rijmpje in Duits.
trefwoorden legpuzzel, puzzel, speelgoed, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Gedrukt plaatje deksel: "Combinations- und Retourspiel", "Jeu de combinaison et de retour". Rijmpje: "Wo Mägde allein nach dem Markte gehen, Da muss die Madam durch die Finger sehen, Die Frau geh' mit und handle aus, Die Magd trag' das Gemüss nach haus."
plaats vervaardiging Duitsland
datering 1850 - 1880
technieken gesneden
materiaal karton, papier, inkt
afmetingen (cm) puzzel: hg 18,5 / br 21,0 / dp 0,1 / doos: hg 10,5 / br 12,0 / dp 1,8
associatie spelen
vorm & decoratie vrouw, figuur, gebouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 30291-1-3

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken