Museum Rotterdam

Collectie

Spel “LAF EN FLINK TIJDENS HINKEPINK” met spotprent op Seyss-Inquart

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Spel “LAF EN FLINK TIJDENS HINKEPINK” met spotprent op Seyss-Inquart
beschrijving Het spel ligt opgevouwen in langwerpig, rechthoekig, hoog mapje. Op voorzijde mapje veelkleurige afbeeldingen: grote Duitse militair, in groen uniform, brengt Hitlergroet uit voor klein in zwart gestoken militair die deze groet beantwoordt. Verder: een zwarte gier, een man die een soldaat neerslaat en een verscheurde rode vlag met hakenkruis. Het spel is een rechthoekig blad papier met geel als basiskleur. Spelregels in linker en rechter onderhoek. Rode slingerende baan, eindigend in het midden, waarin cirkeltjes met nummers. Veelkleurige tekeningen van situaties die op de bezetting betrekking hebben. Midden: grijs ovaal met nationale wapen, vrijheidsboom en de wapens van 11 provincies. Gedrapeerde baan met data.
trefwoorden bordspel, gezelschapsspel, spel, ontspanningsmiddel
opschrift / merk Op mapje en boven het spel: "Laf en flink tijdens hinkepink". Op mapje: "uitgave handelsonderneming Omnium Den Haag". Rechter bovenhoek: "prijs 95 cent". Rechter onderhoek: "K 1148". Gedrapeerde baan: "10 mei 1940", "5 mei 1945".
vervaardiger uitgever: Handelsonderneming Omnium / drukkerij: Smulders
plaats vervaardiging Nederland, Den Haag
datering 1945 - 1946
technieken gedrukt
materiaal papier
afmetingen (cm) hg 33,9 / br 18,6
associatie oorlog, Tweede Wereldoorlog, bevrijding, hamsteren, onderduiken, illegaliteit, spel, speelgoed, spelen, Reichskommissar Seyss-Inquart, zes-en-een-kwart, kennummer, K-nummer
inventarisnr. Museum Rotterdam 30353-A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken