Museum Rotterdam

Collectie

“Draaibaar prentenboek” met tekeningen van Daan Hoeksema

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel “Draaibaar prentenboek” met tekeningen van Daan Hoeksema
beschrijving In een rechthoekige kaft is een venster uitgespaard en bevindt zich in het midden een gat. Slaat men de kaft open, dan steekt door het gat een pen, waaromheen een ronde plaat kan draaien. Aan de ene zijde met veelkleurige voorstellingen van kinderen en aan de andere kant met dieren bedrukt. De plaat is okerkleurig en heeft langs de rand in zwart pastel getekende voorstellingen; elke plaat is ook aan de achterzijde zo uitgevoerd.
herkomst De voorwerpen zijn afkomstig uit de woning Mathenesserdijk 50 b te Rotterdam, waar de schenksters ongeveer 50 jaar woonachtig waren.
trefwoorden prentenboek, boek, informatievorm
opschrift / merk Voorkaft: "DRAAIBAAR PRENTENBOEK / met bijbehoorende / 6 SCHIJVEN, / waarop / 1000 c.M. filmteekeningen / van DAAN HOEKSEMA.", "UITGAVE / GEBROEDERS KOSTER / BUSSUM", "DAAN H.". Achterkaft: "DRAAIBAAR / PRENTENBOEK / met bijbehoorende 6 SCHIJVEN, waarop 1000 c.M. filmteekeningen / van / DAAN HOEKSEMA.". In cirkel: "UITGAVE GEBROEDERS KOSTER - BUSSUM". Op platen: "DAAN HOEKSEMA'S VERTELFILMEN - UITGAVE GEBR. KOSTER BUSSUM".
vervaardiger uitgever: Gebr. Koster / tekenaar: Daan Hoeksema (Oldekerk 1879 - Amsterdam 1935)
plaats vervaardiging Nederland, Bussum
datering 1924
technieken gedrukt
materiaal karton, metaal
afmetingen (cm) hg 34,5 / br 29,5
associatie circus, clown, optica, Rotterdam, Delfshaven, Spangen, Mathenesserdijk
inventarisnr. Museum Rotterdam 30362

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken