Museum Rotterdam

Collectie

Asbak met “Hulstkamp´s Oude Genever”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Asbak met “Hulstkamp´s Oude Genever”
beschrijving Witte asbak. Rond, hoog, diep. De ronding is kruiselings (vier keer) uitgerekt, hier zijn gleuven om een sigaret in te leggen. Holle onderzijde. Wit. Op hoge wand twee keer een zittende heer in 18de eeuwse kledij, die een glaasje hoog houdt en met de andere hand een pijp omvat; voor hem op tafel een kruik en nog wat andere zaken. Op de twee andere vlakken de firmanaam. De vlakvullingen in groen, elk vlak van de ander gescheiden door een fles of kruik in rood.
trefwoorden asbak, houder
opschrift / merk Wand: "HULSTKAMP'S / Oude Genever". Onderzijde in rood, merkteken van de fabrikant: kroontje met daaronder een schild waarin dennenboom, "PSAG" en "24".
vervaardiger Porzellanfabrik Schönwald
plaats vervaardiging Duitsland, Schönwald
datering 1911 - 1927
technieken machinaal gevormd, gebakken, transfer
materiaal keramiek, porselein, glazuur
afmetingen (cm) hg 5,0 / dm 15,5
associatie persoonlijk attribuut, persoonlijke uitrusting, rookgerei, relatiegeschenk, jenever, roken, reclame, doven, Rotterdam, distilleerderij, Hulstkamp
vorm & decoratie logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 30387

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken