Museum Rotterdam

Collectie

Rechthoekig pak Pré synthetisch wasmiddel, blauw, rood en wit

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rechthoekig pak Pré synthetisch wasmiddel, blauw, rood en wit
beschrijving Rechthoekig kartonnen pak waarin wasmiddel in poedervorm. Op voorkant productnaam op blauw fond. Op achterkant afbeelding in kleur van blonde vrouw in groene kleding en rood schort, met in haar handen wit wasgoed. Achter haar het bovenlijf van dezelfde vrouw naar links gebogen met in de rechterhand kledingstuk uit de fijne was en naar rechts gebogen met in de handen bord en afwasborstel. Op rechterzijkant, bovenin afbeelding van drie rode emmertjes, onderin kleine illustraties bij verschillende toepassingen.
trefwoorden wasmiddel, pak, productverpakking, houder
opschrift / merk Voorkant: "pré", "tijdelijk een / gratis pak pré / bij aankoop van twee". Achterkant: "pré Uw trouwe hulp voor / was en afwas.", "FIJNE WAS WITTE WAS AFWAS [onder afbeelding], gebruiksaanwijzing, "Volle waskracht, ook in het hardste water!", voor bont goed: "De kleuren frissen op!", voor wol, zijde,nylon, perlon: "Krachtig toch zacht!", voor de afwas: "Heerlijk voor de afwas!", voor tegels, wastafels, vloeren, enz.: "U kunt alles schoonmaken met Pré!". Bovenkant: "pré voor de witte was, / voor de bonte was, / voor de fijne was,", "gegarandeerd vrij van chloor", "SYNTHETISCH WASMIDDEL MET BLEEKMIDDEL". Onderkant: "tijdelijk een / gratis pak pré / bij aankoop van twee". Linkerzijkant: gebruiksaanwijzingen voor witte was, bonte was, witte perlon, witte nylon, witte no-iron overhemden, gekleurde fijne stoffen, afwas, gebruik in wasmachines. Rechterzijkant: "Hier indrukken", "P r é" [in emmertjes], "Met pré / veel meer / vrije tijd op / Uw wasdag, want U wast / met Pré:", kwaliteitsaanduiding, "voor witte / bonte / fijne was / en ook / voor de / afwas", "pré is een / Persil-product.", onduidelijk merkteken.
vervaardiger opdrachtgever: Nederlandsche Persil Mij N.V.
plaats vervaardiging Nederland
datering 1960 - 1970
technieken gevouwen
materiaal papier
afmetingen (cm) hg 16,0 / br 10,5 / dp 3,5
associatie reclame, verpakken, wassen, Nederlandsche Persil Mij, Amsterdam, Jutphaas
vorm & decoratie verpakking, figuur, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 30734

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken