Museum Rotterdam

Collectie

Kartonnen reclameplaat, “Si-Si”, foto van moeder die spierbal van haar mollige zoontje bewondert, daarnaast groen flesje met Si-Si

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kartonnen reclameplaat, “Si-Si”, foto van moeder die spierbal van haar mollige zoontje bewondert, daarnaast groen flesje met Si-Si
beschrijving Moeder is gekleed in lichtblauwe jurk met korte mouwen. Trots kijkt ze naar haar zoon, gekleed in rood T-shirt en grijze broek, die zijn spierballen toont. Dit winkeldisplay suggereert dat de limonade gezond is, dat kinderen er sterk en sportief van worden.
trefwoorden reclamebord, reclamemateriaal, informatievorm
opschrift / merk Reclametekst: "Si-Si gevitaliseerd", op flesetiket "Si-Si vruchtenlimonade". Kleine lettertjes onderaan: "Offsetdruk Smeets & Schippers A'dam" en "Deze omvouwstrook naar achteren buigen".
vervaardiger Offsetdruk Smeets & Schippers
plaats vervaardiging Nederland, Amsterdam
datering 1958 - 1962
technieken gedrukt
materiaal karton, papier, inkt
afmetingen (cm) hg 55,0 / br 55,0 / dp 0,3
associatie reclame, huishouden
inventarisnr. Museum Rotterdam 32116

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken