Museum Rotterdam

Collectie

Houten poppenhuis met draagbeugels aan de zijkanten, openklapbare voorgevel, vier kamers verdeeld over twee verdiepingen

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Houten poppenhuis met draagbeugels aan de zijkanten, openklapbare voorgevel, vier kamers verdeeld over twee verdiepingen
beschrijving Het poppenhuis is twee verdiepingen hoog. De voordeur zit in het midden (beneden) en heeft aan weerszijden een erker. Boven zijn drie ramen. De voorgevel is openklapbaar door een haakje bovenaan los te pikken. Het linkergedeelte met erker en voordeur kan dan geopend worden, waarna het rechter gedeelte van een raam breed open kan. Als de voorgevel is weggeklapt, zijn vier kamers zichtbaar, alle voorzien van een haard, papieren vloerbedekking met verschillende motieven en verschillend behang. De bovenste kamers zijn allebei even groot. De gordijnen zijn vastgeprikt met punaises, net als een schilderij rechtsboven. Onder beslaat de keuken tweederde van de breedte (rechts). De keuken is voorzien van een stookplaats en heeft een vloer die oranje plavuizen suggereert.
trefwoorden poppenhuis, speelhuis, huis, gebouw, speelgoed, ontspanningsmiddel, model
opschrift / merk Achterzijde poppenhuis twee kleine spaarzegels en een grote (waarde: "10") met naam "Van Beest" en beeldmerk vuurtoren.
datering 1915 - 1925
materiaal hout, verf, glas, papier
afmetingen (cm) hg 81,0 / br 80,0 / dp 41,0
associatie spelen
vorm & decoratie miniatuur
inventarisnr. Museum Rotterdam 33346

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken